Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Botox

Wordt gebruikt tegen fronsrimpels, voorhoofdslijnen, een onrustige kin en de kraaienpootjes rond uw ogen. Deze  ontstaan doordat u onbewust uw gezichtsspieren aanspant. Hierdoor wordt de huid in elkaar gedrukt en ontstaat er een beschadiging.

Het wordt ingezet om gezichtspieren te ontspannen en de spierbeweging te verminderen. Het geeft de specifieke gezichtsspieren rust en vermindert zo de rimpels in uw gezicht.

U krijgt een zachter uiterlijk met een minder strenge uitdrukking. Deze behandeling wordt ook ingezet bij andere problemen, zoals tandenknarsen, hoofdpijn en overmatig transpireren

Fillers

Met het verstrijken van de jaren ondergaat de huid een aantal voorspelbare veranderingen. Dit heeft effect op de huidstructuur, het volume en de uitstraling. De huid verliest onherroepelijk zijn jeugdige uitstraling, omdat de huid minder natuurlijke volumegevende en vochtinbrengende stoffen zoals hyaluronzuur aanmaakt. Ook vermindert het botvolume en het onderhuidse vet in uw gezicht zich. Hierdoor krijgt de huid minder ondersteuning. Rimpels laten zich zien. Met fillers brengen wij nieuw volume aan en worden rimpels zachter en minder zichtbaar.

Natuurlijke contouren en een gladde huid
Door het injecteren van een filler, komt uw huid plaatselijk meer op spanning te staan. Dit vermindert en verzacht rimpels. De natuurlijke contouren in uw gezicht worden op een subtiele wijze versterkt en de huid oogt gladder. Wij kijken altijd naar uw gezicht als geheel. U behoudt na elke behandeling dezelfde uitstraling, maar uw rimpels worden zachter en vallen minder op. Naast het verminderen van rimpels, zijn fillers ook geschikt voor een neuscorrectie en het herstellen van het volume van bijvoorbeeld de wangen en lippen.

Fillers voor een veilig, langdurig resultaat
Na een behandeling met fillers ziet u direct resultaat. Afhankelijk van de soort filler die we gebruiken, houdt het effect 9 tot 12 maanden aan, bij een enkele zelfs nog iets langer. Sommige fillers stimuleren de natuurlijke aanmaak van collageen en dragen zo bij aan een jongere huid, ook op de lange termijn. De behandeling wordt als vrijwel pijnloos ervaren.